Ik ben Brenda Tjoelker (1964), eigenaar van een multidisciplinair centrum voor complementaire geneeswijze, waar tevens ondersteuning en begeleiding wordt aangeboden middels diverse Trainings- en Coachingstrajecten.

De grootste groeimogelijkheden zitten daar waar je het meeste weerstand voelt. En hoe spannend ik het ook vind, op de één of andere manier voel ik vaak een sterke drang om door mijn eigen grens heen te breken en de wereld daarachter te ontdekken.

Ik zoek vrijheid, vrij zijn van mijn eigen angsten en ook in letterlijke zin: vrijheid van plaats. Zo ben ik bijvoorbeeld al naar veel plekken gereisd toen ik in dienst was van de marine. Na de geboorte van mijn zoon heb ik een aantal jaren in Schotland gewoond, waar ook mijn dochter geboren is.

Toen ik veel fysieke weerstand ondervond na de geboorte van mijn dochter, ben ik me gaan verdiepen in andere geneeswijzen. Inmiddels ben ik Shiatsu Therapeut en tevens gelicenseerd Heartmath coach, Kinderyoga Docent en Bewustzijnstrainer. Later leerde ik over Hartcoherentie en Tantra en in Nepal ontdekte ik de Vipassana. Daar begreep ik hoe belangrijk ademhaling is als bron van onze energie.

De meest recente weerstand die ik heb gevonden om mee aan de slag te gaan is mijn hekel aan kou. Geïnspireerd door de extreme lichaamscontrole van Wim Hof (The Iceman) ben ik in 2015 bij deze Wim in de leer gegaan. Ademhaling, koude training en meditatie zijn inmiddels mijn trouwe reisgenoten geworden.

Ik deel mijn kennis, liefde en ervaring heel graag. Het geeft mij het gevoel dat ik werkelijk iets kan bijdragen aan een meer vreedzame en liefdevollere wereld, van binnen en buiten!

Image

'When I let go of what I am, I become what I might be.'

- LAO TZU