Terugblik Opendeurdag and more...

 

De afgelopen weken waren ware klus weken. Enerverend, vermoeiend maar ook erg leuk en gezellig en met een zeer geslaagd resultaat.

Als team was het ook een vorm van teambuilding, elkaar beter leren kennen, ontdekken van ieders kwaliteiten, kennis en kunde.  Een prachtig hoogtepunt was onze Open-deur-dag op 28-4. Hier kon iedereen kennis komen maken met Essential Movements op de nieuwe locatie! Een superleuke dag, waarin de sfeer goed gevoeld worden.

En hoe fijn is het te horen dat mensen de plek als warm en uitnodigend ervaren?!  “Wat voelt het goed” was een veel gehoorde uitspraak!  Daar worden wij heel warm van.

We hebben een droom, een missie, een bestaande realiteit naar een nog mooier level getild. En dan bedoelen we niet alleen qua locatie, al is die echt fantastisch! Maar ‘t gaat vooral om de spirit die voelbaar is.

Het was een genot om te zien hoe mensen kwamen kijken, voelen en ontdekken. Hoe ze kennis maakten met onze acupuncturist en hoorden wat hun tong hen voor informatie over hun gesteldheid kon geven. Verrassend en inspirerend was het ook om je ogen door de natuurgeneeskundige iriscopist te laten bewonderen en ook hier te horen welke aandachtspunten ontdekt werden. Bezoekers waren zichtbaar geraakt door de treffende informatie, die de verschillende therapeuten hen gaven.
Daarnaast kon er ervaren worden hoe ons hart ons dagelijks dient, hoe we ons lijf en hart in stressvolle dagen regelmatig overvragen en hoe we anderzijds kunnen leren ermee samen te werken middels de technieken van Hart Coherentie. Dit is een mooie manier om te werken aan stressreductie en brengt je dichter bij jezelf. Wil je alvast meedoen aan een grote mediatiemeting onder leiding van Heart Math. Doe dan mee en Practice Inner Balance to achieve global Awareness! Kijk snel op onze fb pagina https://www.facebook.com/essentialmovementsvalkenburg/  daar staat info over een meditatie die wereldwijd wordt gehouden op zondag 12 mei 2019.

Verder kon op 28 april worden ervaren wat orthomoleculaire therapie kan bijdragen aan je gezondheid. En natuurlijk werden er ook verschillende coachingsvormen en mogelijkheden getoond. Zo kon je een mindfulwalk clinic volgen of ervaren wat je drijft en verlangt als volwassene en hoe je keuzes kunt maken. Ook t.a.v. kindercoaching en ouderbegeleiding kon info worden ingewonnen.

En bovenal kon er genoten worden van een ontspannen stoel Shiatsu Massage. Zowel onze therapeuten als onze geslaagde Shiatsu studenten gaven vol overgave mensen een behandeling. Daar waar veel mensen misschien dachten dat hun spieren gemasseerd werden, ontdekten ze al snel dat het bij Shiatsu om een andere aanraking gaat. Dit deed menige lach op het gezicht ontstaan.

Dat is precies waar we bij Essential Movements graag naartoe werken; ‘verwondering met een lach op ieders gezicht'

 

Bij Essential Movements, willen we jou graag bewust maken van wat jou doet stralen, van wat jou in het leven doet genieten. Maar ook te zoeken naar dat wat jou kan helpen om het leven weer met twee handen aan te grijpen en uit de modus van overleven te stappen.

 

Mocht je er 28 april niet bij zijn geweest, hieronder kun je lezen wat de verschillende behandelvormen zoal zijn, bij wie ze aansluiten of juist een uitnodiging vormen om anders te kijken, voelen en ervaren?

Voor de een is het bijvoorbeeld fijn en nodig om vooral te (leren) voelen, te ervaren wat zijn lijf te vertellen heeft. Middels Shiatsu (drukpuntmassage,) acupunctuur, (therapeutische kinder) yoga, sport en beweging kunnen we dan bijdragen om hier bewustwording op te ontwikkelen. De energie in je lijf gaat dan weer beter stromen, je voelt je meer ontspannen, rustiger, energieker, flexibeler en krachtiger. Deze behandelvormen helpen je bij chronische klachten, maar zijn vooral ook preventief bedoeld. Het zijn mooie behandelingen om de kracht in jezelf te herstellen en bekrachtigen.

Als andere invalshoek hebben we zeker ook nog de orthomoleculaire therapie en ondersteuning van uit voeding, middels lifestyle interventies en suppletie en kinesiologie. Dit brengt je lichaam en geest ook weer in balans. Net zo kan het maken van een iriscopie en (levend) bloedanalyse een hele mooie weg zijn om meer informatie over je gezondheid en welbevinden te krijgen.

Anderen mensen hebben de behoefte om via (groeps)training, grensverleggend bezig te zijn, hun gezondheid te verbeteren of zichzelf uit te dagen (en stel jezelf dan de vraag met welk doel jij je uitdaagt? (liefdevolle of met harde hand? In je eigen belang of omdat jij je wilt bewijzen?) Het gaat erom dat je in een training jezelf mag ontdekken en opnieuw mag uitvinden. Dat kan bijvoorbeeld in de kou-trainingen, maar ook de Essentialmovements (vorm van yoga) lessen!

Sport en beweging brengen je ook terug naar je natuurlijke staat. Je lijf vertelt je precies hoe jij in het leven staat. Hier liefdevol naar kijken en luisteren brengt je nieuwe inzichten. Dit werkt bij kinderen ook zeer goed als psychosociale weerbaarheid. Aanraking, massage, een knuffel, het zijn basale manieren om een kind weer de veiligheid te brengen die het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dicht bij zichzelf. En dat geld voor jong en oud.

Naast en binnen dit alles bestaat er ook de mogelijkheid om bij Essential Movements voor mental-coaching te kiezn. Werken via NLP, TPLC, werken met drijfveren, gebruik maken van de ingrediënten van de natuur, Feng Shui, dit zijn tal van manieren die jou een andere kijk op jezelf en het leven kunnen bieden. Die je helpen en bewust doen worden van patronen, overtuigingen en helpen deze in een ander licht te zetten en er mee te leren spelen.

Of wil je meer grip op je gezin; inzicht in hoe de relaties in jouw familiesysteem werken? Dan is contextuele of systemische coaching een mooie weg. Zeker als je hulpvraag ook opvoedingsgericht is en samenhangt met vragen t.a.v. je kinderen. Als je vragen hebt over het gedrag, de ontwikkeling van je kind, daag jezelf dan uit in ‘de spiegel van het kind te kijken’ en te zien en ontdekken wat jouw kind(eren) jou te vertellen heeft/hebben. En of geef je kind /tiener de ruimte om op een neutrale plek zijn/haar verhaal te vertellen en tot ontwikkeling te komen en ga de verbinding met elkaar aan. Dit kan in coaching, in ouder begeleiding, maar ook binnen groepslessen waarin je elkaar beter leert kennen en begrijpen.

Uit al deze vormen kijken we telkens wat het beste bij iemand aansluit. Iedereen is tenslotte anders. Iedereen is uniek, daarom maken we ook graag een uniek aanbod voor jou. Afgestemd op jouw behoeften.

Mocht je nu nieuwsgierig zijn, schroom dan niet om binnen te wandelen of een afspraak te maken. (Dit kan nu nog op de oude locatie) We hopen heel snel volledig operationeel te zijn voor jullie op de nieuwe locatie. Nog heel eventjes geduld, dan gaan de deuren open. Kom dan genieten van een plek waar het heerlijk toeven is, waar je weg kunt duiken met een kopje thee op de bank. Kunt genieten van voelbare rust en tegelijkertijd de warme en bruisende energie en beweging.

Tot heel snel op onze nieuwe locatie! ❤️🙏🍀

 

P.s. Leuk om te weten:  onze onderlinge verbindingen met Shimano en andere buren leven volop.. komende week wordt onze Dojo al gebruikt door Shimano! Zo wordt EM zelfs buiten Europa op de kaart gezet...

LET'S MOVE Together! 

 

(KINDER)YOGA

(KINDER)YOGA

Authentieke yogalessen in verschillende stijlen. Je geest, gevoel en lichaam in verbinding.
MEDITATIE

MEDITATIE

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk!
VOEDING

VOEDING

Onze voedingsdeskundige gebruikt TCM (Traditional Chinese Medicine) om je lichaam en geest de beste fundering te geven.
OOSTERSE KRIJGSKUNST

OOSTERSE KRIJGSKUNST

Korte en lange bewegingen, beheersing en kracht.
Deze module is in ontwikkeling.
WIM HOF METHODE

WIM HOF METHODE

Ken je Icemen Wim Hof? We halen het beste in je naar boven onder extreme omstandigheden.
ADEMHALING

ADEMHALING

Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem.
HARTCOHERENTIE

HARTCOHERENTIE

Bereik een optimale samenwerking tussen je hart en het zenuwstelsel.
COACHING

COACHING

Coaching vanuit verschillende disciplines aansluitend bij jouw behoefte en jouw uniciteit.
SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie.
KINDER- EN TIENERCOACHING

KINDER- EN TIENERCOACHING

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen de kracht in zichzelf te laten vinden.
ROUWVERWERKING

ROUWVERWERKING

Ieder rouwt op zijn/haar eigen manier en tempo. Essential Movements helpt je daarbij.
FENG SHUI

FENG SHUI

Een analyse van je huis volgens Feng Shui, laat je zien hoe je harmonie, comfort en balans kunt creëren in je huis & leven.

Mindful running

Mindful running

Train niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Acupunctuur

Acupunctuur

Deze Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Met het plaatsen van naalden wordt de energiebalans hersteld.

Essential Living Retreat

Essential Living Retreat

Beleef dit driedaagse programma vol ontspanning en leefstijltips! Deze retreat zorgt voor een complete reset van het lichaam tot op molecular niveau.