Previous Next

Michel Mertens over waterkers

Om je nog meer kennis te laten maken met de mensen die bij ons werken of met ons verbonden zijn, zullen we de komende tijd in een tal van interviews dieper in gaan op verschillende consulten, behandelingen, producten en trainingen. Maar zeker ook zul je kunnen lezen wat mensen in hun werk drijft, om daarmee voor jou het beste te kunnen betekenen.  

De aftrap is deze keer met Michel Mertens van Cressana Nederland.

Hetgeen Cressana doet is erg interessant. Het is dan ook heel fijn dat Michel hierover op 4-9-2019 een lezing komt geven bij ons. Op onze facebookpagina vind je een link en hier ook al tal van informatie over Cressana. Op die avond zullen we horen wat Cressana voor ons allen kan betekenen.

In deze nieuwsbrief krijg je wat meer informatie over “de man achter Cressana Nederland”. Ik vond het een waar genoegen om hem enthousiast te horen vertellen over zijn drive en waarom hij ons graag wil meenemen in zijn kennis en ervaringen over het kleine maar zeer krachtige waterkers-plantje. Nieuwsgierig? Lees snel verder..

Michel vertelt dat hij sinds 2013 werkt voor Cressana Nederland. Hij is met Cressana in contact gekomen via zijn vader, Evert van der Neut (bekend in onze praktijk t.a.v. iriscopie en/of levend bloedanalyse). Michel vertelt dat hij aanvankelijk opgeleid is om te werken binnen de financiële wereld.  Dit bleek echter toch niet te zijn wat hij écht wilde. Als een soort van toeval kwam Michel met Cressana in contact, nadat zijn vader hem hierop attent had gemaakt.

Michel is met eigen ogen gaan kijken wat ze bij Cressana deden. Hier zag hij een mooi familiebedrijf, waarbij iedereen nog letterlijk met de voeten in de klei en in het water stond om een prachtig product te telen. Hij was geraakt door de manier waarop het familiebedrijf functioneerde. Een bedrijf met nog steeds een hele duidelijke agrarische achtergrond. Een bedrijf met eigenaren die op basis van persoonlijke ervaringen op zoek zijn gegaan naar écht gezonde oplossingen die mensen kunnen dienen. Dat heeft hen gebracht bij waterkers en de biologische teelt hiervan. Maar vooral ook een bedrijf dat nog “zelf aan het roer staat”, werkt met een biologische eigen teelt, op zorgvuldig uitgezochte, gezonde grond. Om zo een voedingssupplement te ontwikkelen dat daadwerkelijk bijdraagt aan echte gezondheid. Michels nieuwsgierigheid was gewekt, hier wilde hij meer van weten. Zo ontdekte hij, door ervaringen van mensen die vanwege serieuze medische klachten (denk aan bv. allerlei vormen van kanker, chronische vermoeidheid), waterkers hadden gebruikt, hoe hun kwaliteit van leven beduidend goed was verbeterd. Michel straalt als hij dit vertelt.

Hij vertelt gepassioneerd verder dat het familiebedrijf- eigenaar samen met zonen het bedrijf graag naar een hoger level wilden tillen om nog meer mensen, liefst wereldwijd, te kunnen laten genieten van de voordelen van waterkers. Door toepassing van hedendaagse technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van unieke vriesdroogtechnologie, is dit inderdaad mogelijk geworden. Dit heeft geleid tot Cressana, de waterkers in de vorm van een capsule die goed bewaarbaard en transporteerbaar is geworden. Zo raakten steeds meer mensen bekend met de voordelen van waterkers. Mede door deze periode van persoonlijke bewustwording, kon Michel dit alleen maar toejuichen. Dit heeft hem doen besluiten hieraan een bijdrage te willen leveren.

En zo werd Cressana Nederland opgezet en draagt Michel de missie van Cressana verder uit. De ondernemersdrang die Michel al jong voelde en had ingezet in andere takken van sport, kon hij hiermee mooi inzetten.

Inmiddels is Michel in de loop der jaren helemaal thuis in de wereld van Cressana. Hij is ervan overtuigd dat het voor iedereen goed zou zijn een volwaardig voedingssupplement in te nemen. Dit is naast de voeding van alle dag geen overbodige luxe. Voeding is momenteel niet meer zo volwaardig als vroeger, waardoor je er niet voldoende uit kunt halen. Maar ook door de vele toxines waaraan we worden blootgesteld en waarmee het lichaam moet dealen, is het van toegevoegde waarde om een supplement als waterkers te kiezen, aldus Michel.

Michel is ervan overtuigd dat waterkers een essentiële bouwsteen is voor iedereen!

Sinds hij bekend is met Cressana gebruikt hij zelf ook de nodige producten, zoals kokosolie en hennepzaadolie, blauwe bosbes en vitamine C. Michel vertelt dat hij 100% het belang ziet voor zijn organen als lever en bloed. In het dagdagelijks gebruik heeft Michel dit helemaal ingeburgerd. Hij vertelt dat hij vooral de werking ervaart op het moment dat hij, om welke reden dan ook, stopt met innemen. Hij voelt zich dan o.a. minder energiek, lustelozer. Daarnaast heeft het gebruik van deze middelen een positief effect op de huid. Door aanwezigheid van Betacaroteen, wordt de elasticiteit van de huid verbeterd waardoor je er jonger uitziet. Dat is toch een hele prettige bijkomstigheid, aldus een lachende Michel die meteen ook vertelt hoe goed de supplementen zijn voor (top)sporters. Omdat ze bijvoorbeeld oxidatieve stress als gevolg van (sport)inspanning tegengegaan.

Waterkers kan op tal van manieren gebruikt worden. Enerzijds bijvoorbeeld als voorjaarskuur, net zoals de Romeinen dat al lang geleden deden. Of bij bijzondere krachtinspanning, zoals de Perzische soldaten dit deden voordat ze ten strijde trokken. Maar bovenal is het goed door professionals/therapeuten te adviseren als aanvulling op een behandeling en ter ondersteuning van de cliënt zijn hulpvraag.

Op de vraag aan Michel wat zijn missie is, laat hij weten dat hij graag zoveel mogelijk mensen kennis wil laten maken met de kracht van waterkers.

Op de utopische vraag: stel dat iedereen over 10 jaar waterkers zou gebruiken, wat zou er dan veranderd zijn? Laat Michel weten dat de gezondheidszorg dan radicaal veranderd zou zijn. Heel veel mensen met tal van klachten kunnen namelijk (zowel preventief als curatief) geholpen worden, op een natuurlijke basis. Dat laatste brengt Michel meteen bij zijn nog grotere missie namelijk dat hij mensen bewust wil maken van wat een volwaardig voedingssupplement eigenlijk écht zou moeten zijn (in tegenstelling tot de vele producten die voor gezond worden verkocht in de drogisterij). Volgens Michel is hierin nog een (lange) weg te gaan. Zeker gekeken naar de huidige farmacie en ‘chemische’ supplementen die op de markt zijn te krijgen. Michel wil mensen tot bewustwording brengen. Maar volgt ook de verbindingen tussen wetenschap, technologie en natuur. Technologische innovaties kunnen heel bruikbaar zijn, mits goed ingezet, zonder afbreuk te doen aan het gezonde, natuurlijke basisrecept.

Een boek dat Michel ook inspireert om juist de kracht van de biologische waterkers te promoten is het boek van Brian Clement, ‘supplementen onder de loep’. Hierin wordt o.a. beschreven en uitgelegd, welke effecten bestaande “chemische” voedingssupplementen op ons lichaam hebben. Een positieve vitamine, ingepakt in bepaalde E-nummers, kan zomaar voor meer schade zorgen, dan de positieve impuls die je wilde bewerkstellingen. Hierover is nog veel onwetendheid.

Michel vertelt ondertussen tal van voorbeelden, maar die bewaren we vooralsnog even voor de lezing.

Michel hoopt door mensen een kijkje in de keuken te geven, van hoe de suppletie business in elkaar zit en waar gezondheidswinst te behalen valt, door vooral wetenschappelijke informatie en ook de kennis en het verhaal over waterkers te combineren en naar buiten te brengen, mensen bekend te maken met deze materie. Het werkt aanstekelijk om te zien hoe gedreven Michel vertelt als hij over Cressana en het geliefde waterkers plantje praat. Michel is heel blij dat Cressana laat zien dat het echt anders kan! Hij wil bij liefst zoveel mogelijk mensen “het waterkerszaadje” planten zodat mensen dan bewust een eigen keuze kunnen maken.

Dit bewustwordingsproces, mensen inspireren, tot nadenken zetten om zelf keuzes te maken en bewust voor gezond leven te kiezen, maakt ook dat Michel graag bij Essential Movements deze lezing geeft. Omdat ook zijn visie aansluit bij die van Essential Movements “a Way of life”.

Daarmee sluiten we af en kijken we vast uit naar 4 september.

Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat de verschillen tussen een bosje waterkers van bij de plaatselijke supermarkt en de gevriesdroogde waterkers van Cressana zijn? Ik kan je dan aanraden zeker naar de lezing te komen. Dan word je vast net zo geïnspireerd als ik, tijdens dit interview.

Graag, tot ziens bij Essential Movements,

Petra,

 

Ps. Wist je dat als je geïnteresseerd bent om als gezondheidsprofessional Cressana in te zetten voor jouw cliënten, je ook met eigen ogen kunt gaan zien hoe de teelt van waterkers plaatsvindt? Kom naar de lezing en schrijf je in voor deze excursie dag op 7 oktober 2019. Meer info: fb event excursie https://www.facebook.com/events/659778124499199/

Of neem contact op met Michel Mertens. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer achtergrond informatie zie: fb en website Cressana