Previous Next

Laat je hart spreken

Laat je hart spreken

 

14-2-2020

Dag van Valentijn

Dag om de liefde extra te vieren

 

Maar wie is die Valentijn eigenlijk?

 

Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.[1] Echter, pas vanaf de 14e eeuw werd het een feestdag waarop liefde en romantiek werden gevierd.

Sint Valentinus was bisschop van Terni in Italië en stond bekend om zijn betrokkenheid bij de armen, ouderen en kwetsbaren in de maatschappij. Hij zocht hen geregeld op en nam altijd een bloemetje mee. Naar verluidt was de bisschop een toegewijd verzorger van de bloementuin in het klooster waar hij resideerde. Van heinde en verre stroomden bewonderaars toe om zijn tuin te bezichtigen. Aan jonge paartjes schonk de bisschop een fraaie bloem als symbool van trouw en genegenheid. (info Wikipedia)

Pas vele jaren later en zeker nu in onze tijd is er een meer commercieel tintje bij gekomen, maar de basisgedachte “elkaar wat extra liefde te schenken”, is en blijft een hele mooie en waardevolle gedachte.

Er zijn talloze liefdevolle spreuken en citaten: "Volg je hart, laat je hart spreken, waar het hart van vol is", en zo meer. En telkens gaat het daarbij om liefde die voelbaar is of misschien juist niet (meer) gevoeld kan worden. Het woord liefde, de invulling ervan, kan op vele manieren gedaan worden. Liefde van partner tot partner, van ouder naar kind, van kind naar ouder, de liefde voor jezelf, de natuur, de wereld om ons heen.  

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat LIEFDE van zeer groot belang is en angst, haat, boosheid en kan transformeren. Als de wereld van uit liefde geregeerd zou worden, zou hij her heel anders uitzien.

En je hoeft geen wereldverbeteraar te zijn, de eerste stap begint bij jezelf. In je eigen kleine vertrouwde kring. De intentie om liefdevol te zijn, doet al zoveel veranderen.

Een glimlach, een lief gebaar, een aai over je bol, een liefdevolle aanraking zal de dag anders kleuren. Telkens weer door te luisteren naar wat jouw Hart te vertellen heeft.

Binnen Essential Movements is het woord liefde een belangrijke pijler. We richten erg graag onze pijlen op of nog liever, we vullen onze pijlen met liefde. Met liefde raken we mensen aan, binnen de behandelingen, de trainingen, de coaching, maar ook het liefdevol kijken naar en bereiden van voedsel. Dat klinkt misschien “zweverig” maar niets is aardser dan de liefde. Het is daadwerkelijk voelbaar hoe je benaderd wordt. En dat is wat het verschil kan maken. Hoe jij keuzes van binnenuit kunt maken, door je bewust te worden van wat er in jouw HART leeft. Welke weg jij kunt belopen.

 We zijn blij dat veel mensen deze liefde voor zichzelf en daarmee voor de ander, meer en meer ervaren en met ons willen uitvergroten en uitdragen.

 Geen wedstrijd, geen opdracht van buitenaf, maar van binnenuit gevoeld. Dan resoneert die liefde.

 

We wensen jullie een hele mooie Valentijnsdag, maar vooral een leven dat alle dagen liefdevol gekleurd mag zijn.

Wil je hierbij geholpen worden,

Kijk dan verder rond op onze website en laat je inspireren wat jou raakt in jouw hart.
Eenmaal in het hart gevoeld, wil je niet anders meer....

 

Of zoals een bekende uitspraak van Piggy is: how do you spell love?

Waarop Winnie de Pooh zegt: you don’t spell it you feel it!

 

Geniet ervan!

 

tot slot nog dit valentijnspresentje:

 

Wil jij deze dag goed beginnen (of eindigen, of als tussendoortje) neem dan even de tijd voor onderstaande meditatie.

 

Ga bewust zitten/liggen en neem een gemakkelijke meditatiehouding aan en sluit je ogen.

Word je bewust van hoe je zit/ligt. Word je bewust van je lichaam. Waar liggen je handen, hoe voelt je rug? Ga je hele lijf langs.

Word je dan bewust van de geluiden om je heen. Geluiden dichtbij, geluiden ver weg.

Breng dan je aandacht naar je adem en volg deze als een liefdevolle vriend, in en uit, in en uit.

Breng dan je aandacht naar je hart, voel de liefde en de warmte. Stel je voor dat jouw hart gevuld is met een witgoudenlicht. Een licht dat liefde in zich draagt, in welke vorm dan ook.

Verbeeld je dan iemand waar jij veel om geeft, die jou dierbaar is. Denk en kijk in gedachten (of via je derde oog), maar naar hem of haar en voel.

Stel je dan voor dat je hem/haar een hartenstraal vanuit jouw hart stuurt. Zie degene voor je en laat dan een prachtige hartenstraal vanuit je hart naar de ander gaan en kijk hoe degene het kan ontvangen.

Dan komt er een hartenstraal terug naar jouw hart, ervaar hoe je hem mag ontvangen.

Laat dan een liefdevolle hartenstraal door jouw eigen lichaam gaan. Vul jezelf en breid het uit zover jij wilt. Net zover dat jij wilt gaan. Voel en ervaar wat erom je heen is.

En als het voor jou voldoende is, breng je de hartenstraal weer naar binnen. Kom langzaam terug bij jezelf, beweeg je armen, voeten en benen en open je ogen.

 

 

Geniet van een mooie dag en wees je eigen Valentijn iedere dag weer!

 

warme groet Team Essential Movements

 PS wat leuk is om te vertellen dat er zich inmiddels nog enkele nieuwe collega's hebben aangesloten bij Essential Movements. Ook zij hebben hun hart gevolgd om te doen wat ze doen. We heten ze vanaf deze plek van harte welkom!!