Unieke werkwijze Essential Movements

Unieke werkwijze Essential Movements

Essential Movements is een gezondheidscentrum waarin Oost en West bij elkaar komen in een heel scala aan mooie disciplines en technieken die in de vorm van maatwerk ingezet worden om elke cliënt de best mogelijke zorg te bieden. 

Voor tal van gezondheidsklachten en -ongemakken kun je bij ons terecht:
 • Burn-out
 • Rugklachten
 • Hoofdpijnen
 • Oogproblemen
 • Stress-gerelateerde klachten
 • Slapeloosheid
 • Emotieregulatie
 • Enz.
Ook kunnen wij veel toevoegen aan een trainingsprogramma en/of aan het verbeteren van je sportprestaties. En last but not least, dragen wij heel graag bij aan het behoud van gezondheid en welzijn in de preventieve zin. Wij werken dus zowel preventief als ook curatief.

Hoe gaan we te werk?

Om kennis te maken en een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat jij nodig hebt, plannen we allereerst een intake in. Tijdens deze ruim twee uur durende afspraak bekijkt Brenda Tjoelker, de founder van ons centrum, samen met jou welke mogelijkheden er zijn om jouw gezondheid op fysiek, mentaal en emotioneel gebied te stimuleren en/of te verbeteren. Met een maatwerk advies kun je vervolgens aan de slag om het eigenaarschap van je gezondheid of je herstel zo effectief mogelijk op te pakken. Je kunt gebruik maken van mooie, elkaar versterkende technieken die wij allemaal onder één dak aanbieden!

Traditional Chinese Medicine

Bij het samenstellen van het maatwerkadvies kijken wij naar de gehele mens vanuit de ‘Vijf-elementen leer’ die een heel belangrijk onderdeel is van de Traditional Chinese Medicine (TCM). De TCM gaat uit van de mens als onderdeel van de natuur waarin alles continu in beweging is en waarin alles met elkaar verbonden is. De vijf elementen: Vuur, Aarde, Water, Metaal en Hout, zijn representaties van de transformaties die plaatsvinden in ons en in de wereld om ons heen; het zijn metaforen om te beschrijven hoe dingen op elkaar inwerken en zich tot elkaar verhouden.

Een goed evenwicht tussen alle elementen dient de gezondheid en onbalans veroorzaakt ziekte en vermindert het welzijn. Dit geldt voor de mens in zijn totaliteit, dus zowel op fysiek, mentaal als ook emotioneel gebied. De elementen zijn met elkaar verbonden in o.a. een voedende en een controlerende cyclus zodat ze elkaar in evenwicht kunnen houden; een zwak element heeft invloed op de gehele cyclus.

De verschillende elementen staan voor verschillende processen en voor de energiefuncties van de bijbehorende organen en systemen waar weer verschillende kenmerken, smaken, eigenschappen, emoties enz. aan verbonden zijn. Aan fysiek ongemak zijn mentale stukken en emoties verbonden.

schema 5 elementen

Image

Diagnose

Kenmerken zoals houding, wijze van communiceren, pijnklachten, emotie enz. kunnen allemaal vertaald worden aan de hand van de elementen. Zo kan vastgesteld worden waar de energie verstoord is. Samen met de Nine Star Ki is dit een prachtige diagnosevorm om te kunnen zien hoe het met iemand op fysiek, emotioneel en mentaal vlak gaat. De totale mens wordt bekeken om te zien wat er nodig is.

Behandeling

Door het versterken/stimuleren van een zwak element kunnen we het evenwicht weer herstellen. Door het evenwicht tussen de elementen te behouden werken we aan preventie. Belastende patronen die in de loop der tijd ontstaan op mentaal en of emotioneel gebied veroorzaken op den duur ook fysiek ongemak. Wij passen (een combinatie van) technieken toe om de onbalans te herstellen, indien nodig aangevuld met tools en/of supplementen die erop gericht zijn al onze cliënten zo effectief mogelijk te helpen om zo optimaal mogelijk in hun element te komen en te blijven!

Praktische informatie nog even op een rijtje:

 • Je kunt een afspraak maken via het contactformulier, via e-mail: info@essentialmovements.nl of via een voicemailbericht op nummer +31 6 17 30 15 85.
 • De investering voor de intake is 130,00 euro, inclusief behandeling.
 • De intake vindt plaats op het volgende adres: De Leeuwhof 4b, 6301 KZ Valkenburg. Een betaalde parkeerplaats vind je aan de Prinses Beatrixsingel.
 • De afspraak duurt ruim twee uur.
Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85. We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input
(KINDER)YOGA

(KINDER)YOGA

Authentieke yogalessen in verschillende stijlen. Je geest, gevoel en lichaam in verbinding.
MEDITATIE

MEDITATIE

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk!
VOEDING

VOEDING

Onze voedingsdeskundige gebruikt TCM (Traditional Chinese Medicine) om je lichaam en geest de beste fundering te geven.
OOSTERSE KRIJGSKUNST

OOSTERSE KRIJGSKUNST

Korte en lange bewegingen, beheersing en kracht.
Deze module is in ontwikkeling.
WIM HOF METHODE

WIM HOF METHODE

Ken je Icemen Wim Hof? We halen het beste in je naar boven onder extreme omstandigheden.
ADEMHALING

ADEMHALING

Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem.
HARTCOHERENTIE

HARTCOHERENTIE

Bereik een optimale samenwerking tussen je hart en het zenuwstelsel.
COACHING

COACHING

Coaching vanuit verschillende disciplines aansluitend bij jouw behoefte en jouw uniciteit.
SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie.
KINDER- EN TIENERCOACHING

KINDER- EN TIENERCOACHING

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen de kracht in zichzelf te laten vinden.
ROUWVERWERKING

ROUWVERWERKING

Ieder rouwt op zijn/haar eigen manier en tempo. Essential Movements helpt je daarbij.
FENG SHUI

FENG SHUI

Een analyse van je huis volgens Feng Shui, laat je zien hoe je harmonie, comfort en balans kunt creëren in je huis & leven.

Mindful running

Mindful running

Train niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Acupunctuur

Acupunctuur

Deze Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Met het plaatsen van naalden wordt de energiebalans hersteld.

Essential Living Retreat

Essential Living Retreat

Beleef dit driedaagse programma vol ontspanning en leefstijltips! Deze retreat zorgt voor een complete reset van het lichaam tot op molecular niveau.