IJsbad Marathon

IJsbad Marathon

Op zaterdag 9 juli 2022 organiseerden wij een ijsbadmarathon op Par’Course te Valkenburg, de gezondheidsstad van Nederland! De bedoeling was dat onze goed getrainde mensen die wekelijks bij ons de methode praktiseren, zich lieten sponsoren om samen zo lang mogelijk in het ijsbad plaats te nemen. En dat is ruimschoots gelukt.

We wilden er voor een zo lang mogelijke tijd voor zorgen dat er steeds minimaal één iemand in het bad zat. Op een verantwoorde wijze hebben mensen zich uiterst goed voorbereid en elkaar dusdanig afgewisseld dat ieder veilig kon deelnemen.

Er zijn vele belangstellenden live komen kijken op 9 juli en we zijn nog tot in de avond doorgegaan met onze challenge! We hebben een tijd neergezet van 3 uur 11 minuten en 11 seconden. Daarmee hebben we een mooi bedrag binnengehaald van maar liefst € 3366,20! Een prestatie waar we geweldig trots op zijn. Dit mooie bedrag komt ten goede aan Stichting Hartekind.

Aan alle belangstellenden, alle vrijwilligers die hebben meegedaan en natuurlijk ook alle sponsoren: heel hartelijk bedankt! Mede namens Stichting Hartekind. 

Sponsoren kan helaas niet meer. Maar meer informatie over Stichting Hartekind vind je hier.

Unieke luchtfoto

Tijdens de ademhalingsoefeningen voorafgaand aan de ijsbadmarathon, lagen de deelnemers in de vorm van een groot hart, om de naam van de Stichting extra kleur te geven!
Image
Image

Video ijsbad marathon

TV programma De Verraders

Vrijdag 27 mei finale

Image

Wat ontzettend cool van Steven Brunswijk hè, dat hij de uitdaging is aangegaan! Het is echt niet niks om in een coldtub met water van 2 graden celsius plaats te nemen. Zeker niet als je een hekel hebt aan kou! Maar hij heeft het gedaan en we zijn trots op hem! 

Image

Het was super om Steven te begeleiden en te ondersteunen in het volbrengen van zijn uitdaging tijdens de finale-aflevering van De Verraders. Daarbij was het voor ons heel belangrijk om te kijken hoe we kunnen bijdragen aan mooie televisie en tegelijkertijd kunnen zorgen voor veiligheid en een goede representatie van deze mooie methode die er vooral op gericht is bij te dragen aan een goede gezondheid.

De deelname aan dit TV programma heeft ons geïnspireerd om nog meer met de methode naar buiten te treden. Dit keer in de vorm van de ijsbadmarathon.

Image
Image

Stichting Hartekind

Zoals vaak het geval is, gebeuren dingen nooit zomaar toevallig. Zo hebben wij naast de vraag om de opname te doen ook van een groep leerkrachten het verzoek gekregen om hun deelname aan ‘Hartekind Ride Pyrenees’ te steunen. Deze ride wordt georganiseerd door Stichting Hartekind die zich met hart en ziel inzet voor het vergroten van de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking en het verbeteren van kwaliteit van leven. 

Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. En omdat je met de Wim Hof Methode o.a. je hele cardio-vasculaire systeem kunt trainen, leek het ons super om speciaal voor mensen wiens interesse gewekt is na het zien van een super leuk programma, iets heel moois te organiseren dat alles met elkaar verbindt!

Daarom gaan alle opbrengsten van de ijsbadmarathon naar Stichting Hartekind.

Meer informatie over stichting Hartekind vind je hier >

Image

Doneren?

Op 9 juli 2022 ben je van harte welkom op Par’Course om ter plaatse de deelnemers te komen sponsoren. Sponsor jij ze per minuut of liever een totaalbedrag?

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om al online te doneren.
Dat kan via deze link >

Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Image
(KINDER)YOGA

(KINDER)YOGA

Authentieke yogalessen in verschillende stijlen. Je geest, gevoel en lichaam in verbinding.
MEDITATIE

MEDITATIE

Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven en het is helemaal niet moeilijk!
VOEDING

VOEDING

Onze voedingsdeskundige gebruikt TCM (Traditional Chinese Medicine) om je lichaam en geest de beste fundering te geven.
OOSTERSE KRIJGSKUNST

OOSTERSE KRIJGSKUNST

Korte en lange bewegingen, beheersing en kracht.
Deze module is in ontwikkeling.
WIM HOF METHODE

WIM HOF METHODE

Ken je Icemen Wim Hof? We halen het beste in je naar boven onder extreme omstandigheden.
ADEMHALING

ADEMHALING

Door een goede ademhaling maak je bewust contact met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem.
HARTCOHERENTIE

HARTCOHERENTIE

Bereik een optimale samenwerking tussen je hart en het zenuwstelsel.
COACHING

COACHING

Coaching vanuit verschillende disciplines aansluitend bij jouw behoefte en jouw uniciteit.
SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een vorm van meridiaanbehandeling, gebaseerd op de Oosterse geneeskundige traditie.
KINDER- EN TIENERCOACHING

KINDER- EN TIENERCOACHING

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen de kracht in zichzelf te laten vinden.
ROUWVERWERKING

ROUWVERWERKING

Ieder rouwt op zijn/haar eigen manier en tempo. Essential Movements helpt je daarbij.
FENG SHUI

FENG SHUI

Een analyse van je huis volgens Feng Shui, laat je zien hoe je harmonie, comfort en balans kunt creëren in je huis & leven.

Mindful running

Mindful running

Train niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Acupunctuur

Acupunctuur

Deze Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Met het plaatsen van naalden wordt de energiebalans hersteld.

Essential Living Retreat

Essential Living Retreat

Beleef dit driedaagse programma vol ontspanning en leefstijltips! Deze retreat zorgt voor een complete reset van het lichaam tot op molecular niveau.