Voeding bij Essential Movements

Voeding bij Essential Movements

Orthomoleculaire geneeskunde

De orthomoleculaire geneeskunde (volgens de kPNI) richt zich op genezing door middel van voeding en supplementen. Er wordt getracht om tekorten van voedingsstoffen aan te vullen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende leefstijlinterventies op gebied van o.a. beweging en stress. Naast de uitgebreide intake waarin we jouw klachten en het ontstaan ervan in kaart brengen ontvang jij een uitgebreid persoonlijk maatplan. Er kan voor verder onderzoek ook gebruikt gemaakt worden van kinsesiolgie en kan het noodzakelijk zijn om aanvullend bloed of ontlastingsonderzoek uit te laten voeren. 

Intermittent fasten

Intermittent fasten is een manier van eten. Het houd in dat je perioden van eten afwisselt met perioden van niet eten.Er zijn verschillende manieren om dit toe te passen, bijvoorbeeld de 16-8 methode of de 5-2 methode.

Intermittent fasten heeft vele voordelen; zo ondersteunt het gewichtsverlies, verbetert de insuline gevoeligheid, remt ontsteking, remt veroudering, vermindert oxidatieve stress, beschermt zenuwen, verlaagt de kans op hart en vaatziekten en verlaagt de kans op ziektes zoals alzheimer en diabetes type II.

Bij essential movements hebben wij de expertise om jouw hierin te begeleiden, de juiste keuze in de methode te maken en je te begeleiden in het proces. Je wordt ondersteund in het type voeding die het beste bij jou past en je krijgt allerlei leefstijl tips om het fasten te ondersteunen en zo een maximaal resultaat te behalen.

Oervoeding

Oervoeding is gebaseerd op voeding die het dichtst bij onze genen staat. Het is de voeding die onze voorouders honderdduizenden jaren hebben gegeten. Door te kijken naar voeding die het dichtst bij ons staat kunnen we onze gezondheid verbeteren. Dit type voeding is heel goed te combineren met intermittent fasten. Zo kun je je gezonder worden, gewicht verliezen en jezelf beter en gelukkiger voelen.

 

Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85. We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input