Meditatie bij Essential Movements

Meditatie bij Essential Movements

Meditatie verwijst naar een een wijd spectrum van geestelijke oefeningen. Binnen Essential Movements wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten meditatietechnieken, zodat je zelf kunt ervaren welke vorm het best bij jou past, niet als een vaste vorm maar een vorm die het best past op het moment dat je mediteert.

Meditatie bij Essential Movements

Concentratie-meditatie: hierbij wordt de aandacht geconcentreerd op een object, beeld of geluid of elementen uit de natuur.

Deze vorm kent twee fases:

  1. De objectgerichte fase waar de aandacht op 1 punt wordt gericht (eenpuntig maken van de aandacht).
  2. De objectvrije fase, dit is de fase dat de aandacht geheel ontspant en de objectvrije meditatie ontstaat. Oftewel het onderscheid tussen het object en het geheel vervalt en alles smelt samen tot een. Aandacht naar de bron/essentie.

Vipassana–Meditatie
Hierbij wordt de aandacht niet geconcentreerd op 1 punt, maar wordt de geest juist getraindom gewaar te zijn van alle veranderingen die plaatsvinden in lichaam en geest. Hierdoor wordt men zich vooral bewust van de veranderlijke aard van de werkelijkheid.

Bij Vipassana ben je je volledig bewust van alle opkomenden gedachten, emoties en fysieke sensaties maar je laat ze voorbijgaan en hecht er geen belang aan. Alsof ze iemand anders toebehoren.

Zowel de hartcoherentie als de ademhalingsoefeningen conform de Wim Hof methode blijken een goede voorbereiding om de meditatie naar een dieper niveau te brengen.

Er wordt dan ook regelmatig gebruik gemaakt van deze ademhalingstechnieken als voorbereiding op de meditatie.

http://www.dhamma.org.np/dhammashringa/

Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85. We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input