Kinderen en jongeren en gezinscoaching bij Essential Movements

Kinderen en jongeren en gezinscoaching bij Essential Movements

Bij Essential Movements kunnen niet alleen volwassenen terecht met hun specifieke hulpvraag, maar zeker ook kinderen en jongeren. Dit kan als individu maar zeker ook in relatie tot het hele gezin. Er bestaan mogelijkheden voor het volgen van individuele coaching, maar ook groepstrainingen en lessen worden aangeboden. Deze zijn voor zowel de kinderen/jongeren als de ouders, als ook gericht op hun onderlinge verbinding. 

Binnen de kinder & jongerencoaching wordt o.a. gewerkt vanuit een contextuele en systemische visie (Nagy), waarbij wordt uitgegaan van het belang en de invloed van de onderlinge verbindingen tussen mensen in een groter systeem. Het gaat over een balans van geven en nemen en hoe hier harmonie in gebracht kan worden. Door als ouder met andere ogen naar je kind te kijken, word je je bewust van je eigen (kind)patronen en hoe gezinsmechanismen werken. Zichtbaar gedrag krijgt dan een andere betekenis en lading, maar vooral functie. Daarmee wordt de weg naar verandering en transformatie vrij gemaakt. 

Verder wordt binnen de coaching gewerkt met het gedachtegoed van Alan Seale (Transformational Presence coaching), Otto Scharmer (Theorie U) en worden allerlei tools en vaardigheden uit Rots en Water, S. Covey (The leader in me), Shiatsu, mindfulness en kinderyoga en ervaringen uit de onderwijs- en coachpraktijk ingezet. 

Binnen de coaching gaat het vooral om een moment waarin het kind er volledig mag zijn en aangesloten wordt bij zijn verhaal en wensen. Dit gaat vaak via spel, creativiteit, muziek of andere activiteit.

'De coaching, in welke vorm dan ook, is er op gericht om de hulpvraag van het kind in beeld te brengen en hierop bewustzijn op gang te brengen en dit verder uit te breiden. Het kind gewoon laten ZIJN en laten ervaren wat er nu is, brengt hem bij zijn innerlijke wijsheid die hem doet groeien'.

Een reis door en in jezelf. Het is de kunst om kinderen al op jonge leeftijd de kracht in zichzelf te laten vinden. Ze te helpen om die held of heldin te zijn die ze willen zijn, i.p.v. de verantwoordelijkheid bij de ander te zoeken of neer te leggen. De vraag is steeds: “Wie kies jij als kind, als mens te zijn?!"

Door kinderen bewust te maken van hun authentieke zijn, hen te helpen hier gehoor aan te geven, dit niet te laten afvlakken door maatschappelijke "vastgeroeste en verouderde” kaders en overtuigingen, maar hun leven vanuit hun essentie te leven, kunnen ze veel bewustere en diepgaande keuzes maken die de wereld van hen vraagt.

Onze huidige maatschappij maakt dat we durf en moed mogen tonen om “het anders te doen” door voor een manier te kiezen die wel werkt; namelijk van binnenuit, verbonden met het hart, je authentieke zelf en de essentie van het leven.

Daarmee creëer je persoonlijk leiderschap op alle niveaus en dit kan van jongs af aan!

Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85. We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input