Feng Shui bij Essential Movements

Feng Shui bij Essential Movements

Conceptuele Feng Shui

Feng Shui is een hele oude Oosters wijsheid, gebaseerd op tal van principes die worden toegepast om de samenhang tussen de mens en zijn woonomgeving te duiden.

Om zo meer harmonie, comfort en balans te kunnen creëren in het leven.
Door je hiervan bewust te worden kun je gaan ontdekken dat je huis niet enkel een stel muren met een dak is, maar kun je het gaan zien als een natuurlijk organisme dat jou weerspiegelt en in het gunstigste geval jou dient! Jouw huis heeft je wat te vertellen.

Andersom kan Feng Shui je bij tal van blokkades die jij ondervindt in jouw persoonlijke leven; je huis of familie/werk helpen dit weer beter te stroomlijnen, zodat de levensenergie Chi weer vrijelijk kan stromen.

Image

Wat kan Feng Shui voor jou betekenen?

Binnen de Conceptuele* Feng Shui (=wind en water) werken we zogezegd met een aantal principes. Het gaat om de Chi die stroomt en de uitnodiging om deze in je huis te harmoniseren. Het instrument is gebaseerd op het Yin en Yang principe. Die altijd samen zijn en op elkaar inwerken. (polariteit principe in tegenstelling tot een dualiteitsprincipe)

Een middel om een en ander te duiden is volgens de vijf elementen (water, hout, vuur, aarde metaal)

Deze geven inzicht in de kwaliteit van de energie. Ze zijn onderling op elkaar van invloed. In elk huis (en in elke mens), zijn deze elementen terug te vinden en vertellen ze een persoonlijk uniek verhaal.

Om de energetische structuur van een gebouw te interpreteren, maken we in de Feng Shui gebruik van de Ba Gua. Dit is een magisch vierkant ( bestaande uit 9 vakken), waarbinnen de elementen een plek krijgen volgens een logisch geordend geheel. Het is zo geordend, dat de Chi het beste kan stromen om zo de balans tussen yin en yang te optimaliseren.

De 9 gebieden vertegenwoordigen 9 belangrijke levensaspecten. Binnen het huis hebben alle verschillende plekken een typische functie. Door naar dit geheel in de Ba Gua te kijken kan informatie verkregen worden of er sprake is van harmonie of conflicten in huis.

Door een analyse te maken van het huis, kan er (in)zicht verschaft worden in de energetisch en fysieke binnen werelden van iemand en de inrichting van het huis zelf.

Als extra dementie voegen we in de analyse ook een Nine Star Ki profiel toe. NKS is een Chinese astrologie die wordt toegepast binnen de FS. Vanuit het Oosterse denken, zijn de vijf elementen ook in iemands persoonlijkheid terug te vinden. Jouw geboorte jaar, maand en dag bepalen jouw elementen. Deze vertellen iets over wie je bent. Dit is van invloed op je zelf, je huis je omgeving, je partner, kinderen etc. Bewust zijn en kennis van je persoonlijk profiel, helpen je om meer te begrijpen waarom de dingen gaan zoals ze gaan en geven je handvatten om (andere) keuzes te maken. Hierdoor kun je letterlijk beter afgestemd jouw plek in nemen.
 
Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85.  We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input