Ademhaling bij Essential Movements

Ademhaling bij Essential Movements

De ademhaling is onze essentiële energie, in de Oosterse geneeskunde wordt zij ook wel de bron-energie genoemd. Immers, het is het eerste dat we doen als we geboren worden en het laatste wat we doen als we sterven.

Onze ademhaling wordt geregeld door het autonoom zenuwstelsel, we ademen gemiddeld zo'n 20.000 keer per dag, hoewel dit onbewust gebeurt, houdt dit niet vanzelfsprekend in dat dit optimaal gebeurt. We ademen soms onnodig veel, te hoog, te oppervlakkig etc. De ademhaling wordt sterk beïnvloed door b.v stress, ziekte, omgeving, psychisch/emotionele factoren, blokkades b.v in het middenrif etc. Hierdoor hebben we niet alleen minder energie o.a. doordat het bloed minder zuurstof bevat en minder CO2 uitstoot. Hierdoor scheiden we minder afvalstoffen uit en dit leidt o.a tot verzuring dat weer effect heeft op het aantal ontstekingseiwitten in het bloed. Vanuit de Oosterse geneeskunde staan de longen, wanneer ze niet in optimale staat verkeren, in relatie met b.v depressie, huidaandoeningen, darmproblemen etc. Bij Essential Movements wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en we maken hiervoor gebruik van verschillende disciplines.

Specifieke oefeningen voor ademhaling bij Essential Movements

Zo biedt Shiatsu, Cranio Sacraal, de mogelijkheid om eventuele energetische of fysieke blokkades vrij te maken, zodat de ademhaling optimaal kan plaatsvinden. Tevens werken we met specifieke oefeningen vanuit de Yoga die niet alleen de ademhaling ondersteunen maar ook de longen en de darmen versterken.

Op regelmatige basis, of op aanvraag, bieden wij ook groepsgewijs uitgebreide ademsessies aangezien de ervaring leert dat de groepsdynamiek de processen versterkt.

Image

Vragen?

Neem contact op met:

Essential Movements
+31 (0)6 17 30 15 85
info@essentialmovements.nl

Afspraak maken?

Mail gerust naar info@essentialmovements.nl. Je kunt ook bellen of Whatsappen naar +31 (0)6 17 30 15 85. We kunnen niet altijd direct de telefoon beantwoorden, maar nemen uiteraard zo snel mogelijk contact met je op! Invullen van onderstaand contactformulier kan natuurlijk ook.

Vul svp uw naam in
Wat is uw email adres?
Voer hier je telefoonnummer in
Maak een keuze uit een of meerdere diensten
Ongeldig
Invalid Input